Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@09:52:06 GMT

گوشت قربانی بین چه کسانی تقسیم شود؟

تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۳۹۶۳۸

گوشت قربانی بین چه کسانی تقسیم شود؟

یک استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت قربانی کردن در عید سعید قربان، گفت: سنت ائمه اطهار(ع) بر این بوده که گوشت قربانی را به سه قسمت تقسیم می‌کردند. یک‌سوم برای خانواده، یک‌سوم برای همسایه‌ها و یک سوم دیگر را بین فقرا توزیع می‌کردند.

حجت الاسلام سید جعفر موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، با تبریک عید سعید قربان اظهار کرد: مراسم عید قربان، یک مراسم تاریخی است که از زمان حضرت ابراهیم(ع) انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تاریخچه عید قربان، افزود: حضرت ابراهیم(ع) خواب دید که در راه خدا در حال قربانی کردن فرزندش اسماعیل است و این خواب را برای حضرت اسماعیل(ع) تعریف کرد و ایمان و اعتقاد فرزندش را مشاهده کرد اما زمانی که حضرت ابراهیم(ع) می‌خواست فرزندش را در راه خدا قربانی کند، خداوند از  این کار جلوگیری کردند و هیچ گاه آن چاقو گردن حضرت اسماعیل(ع) را نبرید.

مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) اهواز گفت: پس از این اتفاق، آیه‌ای نازل می‌شود و خداوند گوسفندی را برای قربانی کردن می‌فرستند که در مراسم حج از این قربانی کردن به عنوان خاتمه حج مقبول نام برده می‌شود. از آن زمان به بعد قربانی کردن به عنوان یک عمل واجب برای شرکت‌کنندگان در حج تمتع و یک عمل مستحب برای سایر افرادی که به حج تمتع مشرف نشده‌اند، محسوب شده است.

موسوی با اشاره به نکات معنوی قربانی کردن، تصریح کرد: قربانی کردن برای دفع بلا، دفع شر و دفع حسد مفید است و بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های انسان با قربانی کردن از بین می‌روند.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کنونی اگر فردی نتواند به تنهایی عمل قربانی را انجام دهد می‌توانند با چند نفر دیگر این عمل مستحب را انجام دهند. همچنین سنت ائمه اطهار(ع) بر این بوده که گوشت قربانی را به سه قسمت تقسیم می‌کردند. یک‌سوم برای خانواده، یک‌سوم برای همسایه‌ها و یک سوم دیگر را بین فقرا توزیع می‌کردند. این کار باعث می‌شود هم فقرا از قربانی متنعم شوند، هم محبت بین همسایگان بیشتر شود و هم خانواده خودشان بهره ببرند.

مدیر مدرسه علمیه ولی عصر(عج) اهواز با تاکید بر لزوم انجام اعمال عید قربان، گفت: اعمال عید قربان برای تقرب به خداوند هستند و هر چه کاملتر این اعمال را انجام دهیم روحمان باصفاتر می‌شود و تقرب ما به خداوند بیشتر می‌شود. معمولا روح کسی که این اعمال را انجام ندهد سبکی لازم را نخواهند داشت. قربانگاه عید قربان، محل قربانی کردن نفس خود است یعنی در این باید عید نفس خودمان را قربانی کنیم. عید قربان یعنی تقرب به خداوند و مردم برای تقرب به خدا در این عید قربانی می‌کنند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عید سعید قربان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۹۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد استراتژی تقویت و توسعه واحدهای بزرگ پرورش دام پرواری «مگافارم» با استفاده از ظرفیت صنایع را ضروری دانست و گفت: پنجاه مگافارم با هدف خودکفایی و جهش تولید دام در سراسر استان طراحی و برنامه ریزی شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، محمد رضا پاکدل در صد و هفتاد و نهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان یزد اظهار کرد: به طور مداوم وضعیت بازار استان و به طور خاص مواردی که مربوط به معیشت و سفره غذایی مردم سرکار دارد، در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی وضعیت تأمین گوشت قرمز و سفید را در استان مطلوب دانست و گفت: خوشبختانه با اتخاذ سیاست‌های بهینه، آرامش در بازار استان حاکم است که این موضوع در رابطه با مواد پروتئینی در استان صدق می‌کند.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد حمایت از تولیدکنندگان را از سیاست حاکمیت خواند و ادامه داد: با توجه به اینکه استان یزد در تولید مرغ به خودکفایی رسیده و این محصول مازاد بر نیاز روزانه استان تولید می‌گردد، روند قیمت این محصول به شدت آهنگ کاهشی دارد از این رو به جهت حمایت از تولید کنندگان شرایط مناسبی برای خرید مرغ مازاد تولیدی مهیا شده است.

پاکدل در ادامه در رابطه با وضعیت گوشت قرمز در استان بیان کرد: دو راهکار کوتاه مدت و بلند مدت برای حل زیرگروه کالایی گوشت قرمز در سبد کالای خانوار طراحی شده است، رویکرد بلند مدت ناظر بر حمایت قاطعانه از جریان تولید این محصول استراتژیک می‌باشد و رویکرد کوتاه مدت ناظر بر افزایش میزان عرضه از محل واردات گوشت گرم، گوشت منجمد و دان زنده به استان می‌باشد.

وی استراتژی تقویت و توسعه واحدهای بزرگ پرورش دام پرواری «مگافارم» با استفاده از ظرفیت صنایع را ضروری دانست و گفت: پنجاه مگافارم با هدف خودکفایی و جهش تولید دام در سراسر استان طراحی و برنامه‌ریزی شده است و با سیاستگذاری‌های استان چشم‌انداز مطلوبی برای این زیرگروه کالایی متصور می‌باشد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: در خصوص گوشت گرم گوسفندی سعی خواهد شد همانند گوشت مرغ، استان به عنوان تولیدکننده برتر در کشور شناخته شود.

لازم به ذکر است که استان یزد طی ۶ ماه گذشته در تورم گروه کالایی خوراکی‌ها پایین‌ترین تورم در سطح استان‌های کشور را داشته است و تنها زیرگروه کالایی که شرایط خاصی در کنترل آن در استان ایجاد گردید گوشت قرمز گوسفندی بوده است که به دلیل تولید پایین استان و اتکا به واردات از استان‌های همجوار و خارج از کشور، ابتکار عمل در دست استان نبود.

کد خبر 751865

دیگر خبرها

  • هرچه مفاهیم دارای نتایج محسوس‌تری باشد،در انسان تأثیر بیشتری دارد
  • رهامی: اگر از بالا پیام برسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../ منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • رهامی: اگر از بالا پیام رسد قالیباف رئیس مجلس می‌شود اما.../منتخبین مجلس دوازدهم بر سر تقسیم غنائم با هم رقابت می‌کنند
  • مگافارم دام سبک؛ پروژه تحولی استان یزد برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز
  • برگزاری آخرین مرحله از اردوی تیم ملی فوتبال زیر ۱۵ سال بانوان
  • برای ترمیم زخم‌های کهنه وارد شده بر پیکر مساجد، به اراده جمعی نیاز داریم
  • حکم تاریخی کمیته انضباطی فدراسیون: تنبیه آزارگر به جای قربانی
  • فلسطینیان از قدس تا رفح و نقب، قربانی جنایات صهیونیست‌ها
  • آخرین قیمت گوشت و دام زنده اعلام شد
  • اعتراض پیکان به داور دیدار با آلومینیوم